välkommen

Välkommen till Åkershult Trädgård i Landeryd!

Hos oss på gården får du uppleva det riktiga lantlivet med en holländsk kryddning. Upptäck en mångfald av arter i våra perennrabatter och köksträdgården, men också alla naturskatter i området. Nytt av fika med traditionell holländsk bakning i växthuset. I vår trädgårdsbutik säljer vi nyttiga och hållbara växter för trädgården.

perennrabatter_2

Norra Åkershult ligger utanför Landeryd i de småskaliga smålandska kulturlandskapet, ca. 5 mil öster från Halmstad i Hylte kommun. Vi var direkt förtjust i stället med sina stora ekar, kuperad terräng och rika flora. Fälten av vitsippa, liljekonvalj och blåknoppa är mycket speciell och inte bara för en holländare. Vi var så glada när vi upptackte även orkidéer och slättergubbe i vår äng.

Vi är Bob och Anne och vi flyttade med vår två söner i börja av 2011 från Nederländerna till Landeryd. Bob som är arborist och trädtekniker startade sitt företag Proträd. På Åkershult Trädgård vi välkomnade våra första kunder våren 2013. Vi byggde ett växthus, renoverade brygghuset till butik och anlade perennrabatterna, vi se nu att det börjar utveckla sig. I en härlig omgivning mellan blommar och fjärilar kan du nytta av en riktig holländsk fika av egen bakselse. I vår butik sälja vi beroende av säsongen: perenner, lökar, örtar, grönsaksplantor, bärbuskar, och fruktträd. Vi ge råd och hjälper dig gärna att förverkliga dina trädgårdsdrömmar. Känn fröjden i att ha en trädgård, här kan du hitta inspiration och kunskap!

Åkershult TrädGård ON05_trädgard copy