trädgårdscafé

Vi servera hembakade holländsk fika från Halland.

Välkomna att njuta av holländska bakverk i växthuset eller trädgården. I Nederländerna äter vi bara en kaka vid kaffet, vad ett härligt svensk bruk att fa prova flera sorters kakor under en fika. Sirapsvåfflor, äppelkaka, pannkakor och mer, baka vi enligt traditionellt Holländsk recept med närodlade ingredienser.

Stroopwafel eller sirapsvåffla, består av två våfflor med sirap emellan. En populär sötsak som ha sitt ursprung i staden Gouda i Nederländerna redan i slutet av 1700-talet. När du besöker de öppna marknaderna och mässorna under din vistelse kommer du att känna den söta doften av nybakade stroopwafels ända från marknadens mest avlägsna hörn. Det är en underbar godsak som är värd att provsmaka! Kakorna bör ätas ljumna, uppvärmda genom att låta dem vila en stund på kanten av en kaffekopp eller en tekopp.

Poffertjes är en traditionell nederländsk matträtt. Den kan beskrivas som puffade (luftfyllda) plättar eller minipannkakor. Poffertjes serveras traditionellt med en smörklick och florsocker.

stroopwafelspoffertjes